Jekker

Jekker er uunnværlige verktøy i bilmekanikk, og de brukes til å løfte biler for vedlikehold, reparasjoner og dekkbytte. En typisk biljekk består av en lang stang, en hevearm og en løfteplate. Når stangen dreies, skaper den en kraft som løfter hevearmen, og dermed løfter bilens vekt.

Det finnes ulike typer jekker, inkludert skruejekker, flaskejekker og hydrauliske jekker. Skruejekker har en skrue som heves for å løfte bilen, mens flaskejekker har en sylinder og en pumpe som brukes til å generere hydraulisk trykk for å heve kjøretøyet. Hydrauliske jekker er mest vanlige på grunn av sin effektivitet og brukervennlighet.

Jekker må brukes med forsiktighet for å unngå ulykker. Riktig plassering under bilens løftepunkter er avgjørende for sikkerheten. Når bilen er løftet, bør det alltid brukes ekstra støtter, som bukker, for å sikre stabilitet. Regelmessig vedlikehold og inspeksjon av jekken er også viktig for å sikre pålitelig ytelse.

Kort sagt, jekker er en uunnværlig del av bilmekanikkverktøysettet og muliggjør trygg og effektiv løfting av kjøretøy for vedlikehold og reparasjon.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en jekk har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.