Aksler

Aksler til en tilhenger utgjør en viktig komponent som bærer vekten av tilhengeren og lasten den frakter. Disse akslene er designet for å tåle varierende belastninger og gi stabilitet under transport. Typisk finner vi to hovedtyper aksler på tilhengere: torsjonsaksel og bladfjæraksel.

Torsjonsaksel er vanligvis montert på mindre tilhengere og består av en enkelt, solid stålstang som er fleksibel og gir fjæringseffekt. Denne designen gir en jevnere kjøreopplevelse og bidrar til å minimere vibrasjoner under transport.

Bladfjæraksler, derimot, brukes ofte på tyngre tilhengere og består av flere stålbladfjærer som er koblet sammen. Disse akslene er robuste og kan bære tung last, men de gir vanligvis en litt mindre jevn kjøreopplevelse sammenlignet med torsjonsaksel.

Uansett akseltype er det viktig å sørge for regelmessig vedlikehold, inkludert smøring og inspeksjon, for å sikre at tilhengeren fungerer trygt og effektivt. Riktig valg av akseltype avhenger av tilhengerens størrelse, vekt og formål, og det er viktig å følge produsentens anbefalinger for å sikre en pålitelig tilhengeropplevelse.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter aksler til tilhengeren har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.