Tilhengerbelysning

Tilhengerbelysning er et viktig sikkerhetsaspekt for ethvert kjøretøy som trekker en tilhenger. Denne belysningen er designet for å øke synligheten til tilhengeren og varsle andre trafikanter om kjøretøyets tilstedeværelse, retning og bremsing. Vanligvis består tilhengerbelysningen av flere komponenter.

  • Baklykter: Baklykter er plassert på baksiden av tilhengeren og inkluderer vanligvis bremselykter, kjørelys og blinklys. Bremselysene aktiveres når bilens bremsesystem brukes, mens kjørelysene gir generell baklys. Blinklysene indikerer hvilken retning kjøretøyet vil svinge.
  • Sideblinklys: Disse lysene er montert på sidene av tilhengeren og gir viktig informasjon om kjøretøyets svingeaktiviteter, noe som bidrar til å forhindre ulykker ved kjørefeltskift eller svinger.
  • Skiltlys: Skiltlys er montert over eller ved siden av skiltet og belyser registreringsskiltet på tilhengeren for bedre synlighet, spesielt om natten.
  • Reflektorer: Reflektorer er ofte montert på forskjellige steder på tilhengeren for å reflektere lys fra andre kjøretøy, noe som gir ekstra synlighet i dårlige lysforhold.

Tilhengerbelysning er avgjørende for trafikksikkerhet, da det hjelper andre trafikanter med å forstå tilhengerens bevegelser og handlinger. Det er viktig å vedlikeholde og kontrollere denne belysningen regelmessig for å sikre at den fungerer korrekt og oppfyller alle lovpålagte krav.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter tilhengerbelysning har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.