Bakspeil-og-sidespeil

Bak- og sidespeilene på en bil er viktige sikkerhets- og synlighetskomponenter som gir føreren muligheten til å overvåke trafikken bak og ved siden av kjøretøyet. Her er en beskrivelse av disse speilene:

Bakspeil:

  • Innvendig bakspeil: Dette er det store speilet som vanligvis er montert på frontruten rett over dashbordet. Det gir føreren muligheten til å se hva som skjer bak bilen uten å snu seg. Innvendige bakspeil er ofte utstyrt med en nattmodus som reduserer blending fra biler bak når du kjører om natten.

Sidespeil:

  • Ytre sidespeil: Hver side av bilen har et ytre sidespeil festet på dørene. Disse speilene er vanligvis justerbare for å tilpasses førerens synsfelt. De lar føreren overvåke trafikken bak og til siden av bilen. Moderne ytre sidespeil kan også være elektrisk justerbare og oppvarmede for å forbedre synligheten i dårlig vær.
  • Dødd-vinkel-speil: Noen biler har ekstra små speilmontert i nærheten av de ytre sidespeilene. Disse dødd-vinkel-speilene gir bedre sikt i områder som kan være utenfor rekkevidde for de vanlige sidespeilene og hjelper føreren med å oppdage biler eller syklister som kan være skjult i dødvinkelen.
  • Konvekse speil: Noen ytre sidespeil har en konveks form for å gi bredere synsfelt. Dette kan imidlertid føre til en mindre nøyaktig avstandsvurdering.

Sidespeilene og bakspeilet er avgjørende for sikker kjøring, da de lar føreren foreta nødvendige manøvrer som skifte fil, parkere og svinge på en trygg måte. Riktig justering av disse speilene er viktig for å minimere dødvinkelen og sikre optimal synlighet rundt bilen. Det er viktig å bruke og justere disse speilene riktig for å opprettholde sikkerheten på veien og unngå ulykker.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bak- og sidespeil til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.