ABS/ESP

ABS, som står for Anti-lock Braking System, er et sikkerhetssystem i bilens bremsesystem som forhindrer hjulene i å låse seg under en nødbremsing. Dette gjør det mulig for sjåføren å beholde kontrollen over bilen, selv i glatt føre.

ABS-systemet består av sensorer som måler hjulets rotasjonshastighet. Hvis et hjul er i ferd med å låse seg, vil ABS-systemet slippe opp bremsen på dette hjulet i et brøkdels sekund. Dette gjentas raskt, og gjør at hjulene kan fortsette å rotere og bilen kan styres.

ESP, som står for Electronic Stability Program, er et videreutviklet system som også bidrar til å forhindre at bilen spinner ut. ESP-systemet bruker sensorer til å måle bilens bevegelse og retning. Hvis bilen begynner å skli, vil ESP-systemet bremse hjulene individuelt for å gjenopprette stabiliteten.

ABS og ESP er viktige sikkerhetssystemer som kan bidra til å forhindre ulykker. I Norge er det påbudt med ABS i alle nye personbiler.

Her er noen fordeler med ABS/ESP:

  • Bedre kontroll over bilen under nødbremsing
  • Redusert risiko for spinn
  • Bedre stabilitet i glatt føre
  • Redusert risiko for ulykker
  • ABS/ESP er et viktig sikkerhetsutstyr som kan bidra til å redde liv.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til ABS/ESP har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen