MIG/MAG

MIG/MAG-sveising er en avgjørende prosess innen bilmekanikk, som brukes for å feste og reparere metallkomponenter i kjøretøyer. Forkortelsen står for Metal Inert Gas (MIG) og Metal Active Gas (MAG), og begge metodene bruker en liknende tilnærming.

I MIG/MAG-sveising mates en kontinuerlig metalltråd inn i sveiseområdet mens en beskyttelsesgass, enten inert (argon eller helium for MIG) eller aktiv (karbondioksid for MAG), blir strømmet rundt sveisepunktet. Dette skaper en beskyttende atmosfære som hindrer oksygen og urenheter i å komme i kontakt med smeltet metall, noe som reduserer sveisefeil og gir sterkere, mer holdbare sømmer.

Denne sveismetoden er spesielt verdifull i bilmekanikk fordi den tillater presise sømmer på tynne metallplater, som karosserideler. Den gir også høy sveisehastighet og er relativt enkel å lære, noe som gjør den populær blant mekanikere og karosseriverksteder.

MIG/MAG-sveising brukes til å reparere rustskader, erstatte paneler, montere eksossystemer og utføre generell vedlikehold på kjøretøy. Dette gjør det til et uunnværlig verktøy i bilmekanikkens verden, hvor styrken og kvaliteten på sveisen er avgjørende for sikkerheten og ytelsen til kjøretøyet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter utstyr til MIG/MAG-sveising har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.