Slepetau

Et slepetau må alltid være tilgjengelig i bilen. Det er godt å være forberedt hvis du eller andre er ute for noe uhell, bilstopp eller annet motortrøbbel langs bilveien. Med et produkt for sleping eller tauing av bil har du muligheten til å få hjelp til verkstedet i tilfelle bilen din dessverre ikke starter, men du kan også være behjelpelig for en medtrafikant. Her på Mekonomen.no finner du forskjellige varianter av tau for tauing slik at du kan velge en som passer deg.

Et slepetau for en bil er et viktig verktøy som brukes når en bil trenger hjelp til å bevege seg, vanligvis fordi den ikke kan kjøre på egenhånd. Her er en beskrivelse av et typisk slepetau for en bil:

Materiale:
Slepetauer er vanligvis laget av sterke materialer som stål eller syntetiske fibere som nylon eller polyester. Disse materialene er kjent for sin holdbarhet og evne til å tåle store belastninger.

Lengde:
Lengden på slepetauet varierer, men det er vanligvis mellom 3 og 6 meter. Dette gir tilstrekkelig avstand mellom de to kjøretøyene for sikker sleping.

Kroker:
Hver ende av slepetauet har kroker som festes til festepunkter på de to kjøretøyene. Disse krokene er utformet for å være sterke og sikre, slik at de ikke løsner under slepet.

Kapasitet:
Slepetau kommer i ulike vektkapasiteter, som angir hvor mye vekt de kan tåle. Det er viktig å velge et slepetau med tilstrekkelig kapasitet for å håndtere vekten av det kjøretøyet som skal slepes.

Refleksbånd:
Noen slepetau har refleksbånd for bedre synlighet, spesielt om natten eller under dårlige værforhold.

Oppbevaring:
Mange slepetau leveres med en oppbevaringspose eller et oppbevaringsfutteral for enkel transport og oppbevaring når de ikke er i bruk.

Sikkerhet:
Når du bruker et slepetau, er det viktig å følge sikkerhetsretningslinjene nøye. Dette inkluderer å sørge for at slepet er sikkert festet, og at begge førerne er oppmerksomme på signaler og kommunikasjon for å unngå ulykker.

Slepetauer er nyttige verktøy for nødsituasjoner når en bil ikke kan kjøre videre på egenhånd. Det er imidlertid viktig å bruke dem forsiktig og sikkert for å unngå skader på kjøretøyene eller personskader. Hvis du ikke er kjent med riktig bruk av slepetau, kan det være lurt å konsultere en profesjonell eller et veihjelpsselskap for veiledning.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter slepetau har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Et slepetau er alltid bra å ha i bilen

Når du en gang trenger det, vil du aldri angre på at du gikk til innkjøp av et godt slepetau.

Et slepetau kan brukes når du skal taue en skadet bil eller være til uunnværlig hjelp hvis du trenger å trekke opp din egen eller andres biler ut av en grøft. Et slepetau i bilen tar i utgangspunktet ikke noe plass i det hele tatt, og du vil være glad for at du hadde den med deg når bilen gjør et uventet og uønsket stopp underveis. Slepetau er laget av et sterkt materiale som er tilpasset for å kunne trekke et tungt kjøretøy. Slepetauene har metallkroker i hver ende som gjær feste til bilen enkel. Den ene enden festes i bilen som trekker og den andre enden i kjøretøyet som skal taues.

Husk dette ved tauing!

Når du tauer en annen bil, må du ikke kjøre raskere enn 30 km/h. Det er viktig, for hvis at slepetauet er lengre enn 2 meter, må den merkes med et flagg. Sørg for å være på den sikre siden slik at du er forberedt hvis uhellet inntreffer - Kjøp et slepetau allerede i dag. Vi har en rekke forskjellige slepetau å velge blant.

Forskrift om bruk av kjøretøy § 4-1

Det er et par krav som du som tauer og blir tauet må følge. Til å begynne med skal du kunne overholde samme avstand til bilen foran som om du kjører i normale fall. Dette betyr som regel en maksfart på under 40 km/t. Bilen som taues må også være registrert og forsikret og ha en kvalifisert sjåfør bak rattet. Hvis du skal flytte eller taue en bil som er uregistrert og uten skilter, finnes prøveskilter eller dagkjennemerker på din trafikkstasjon. Med slike skilter kan du flytte bilen på offentlig vei uten å måtte registrere den først. Tauing må skje i veikanten der det er mulig. Det skal utføres hensynsfullt og varsomt slik at det ikke oppstår fare eller voldes skade. Det skal heller ikke bli unødig hindring eller forstyrrelser for andre bilister. (Veitrafikkloven §3) Hvis værforholdene krever det, må lysene være på. Hvis dette ikke er mulig, må alternativ belysning ordner. Det er selvfølgelig også viktig at de nødvendige funksjonene som bremser og styrefunksjon fungerer i bilen som taues. Når det gjelder varsellys og om de skal være på eller av, er det ikke nøyaktig detaljregulert, men dette kan avgjøres etter hva situasjonen tilsier.

Vær imidlertid oppmerksom på at trafikken rundt deg har stor fordel av at du bruker dine blinklys selv når du blir tauet og at disse ikke fungerer hvis varsellyset er slått på. Det er derfor viktig at personen i kjøretøyet som tauer også tar stort ansvar for trafikksituasjonen.