Avfetting

Her finner du avfetting fra ledende merker som Sonax og Turtle, men også avfetting av høy kvalitet fra våre egne merker Promeister og Carwise.

Avfetting av en bil refererer til prosessen med å fjerne smuss, olje, fett, og andre forurensninger fra bilens overflate. Dette er en viktig del av bilvedlikeholdet, da det ikke bare bidrar til å bevare bilens utseende, men også forlenger levetiden til komponentene.

Avfetting begynner vanligvis med påføring av en spesiell avfettingsmiddel eller avfettingsvæske på bilens karosseri. Dette middelet er formulert for å løse opp og fjerne inngrodd skitt og fett. Etter påføring lar man middelet virke i en kort periode, vanligvis noen minutter, for å tillate det å bryte ned forurensningene.

Deretter bruker man vanligvis en høytrykksspyler eller en børste for å skrubbe overflaten grundig. Dette hjelper med å fjerne løsnet smuss og avfettingsmiddel. Etter grundig skylling blir bilen vanligvis tørket for hånd eller med luftkompressorer for å unngå vannflekker.

Avfetting av bilen gir ikke bare en skinnende og ren overflate, men det fjerner også potensielle skadelige stoffer som kan føre til korrosjon og rust over tid. Dette er spesielt viktig i områder med saltede veier om vinteren.

For å opprettholde bilens utseende og beskytte den mot skade, bør avfetting være en regelmessig del av bilpleierutinen.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter avfetting har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.